Tuesday, February 9, 2010

Behold for the Greatest Invention Of the Century!

Pernah tak korang macam dah super lambat nak siapkan assignment tapi tengok jam dah kul 3 pagi? hehe Macam tanya soalan kat diri sendiri je. Pernah tak korang macam terfikir nak je angkat, well literally, 'angkat' and paste nota dalam buku, masuk dalam computer sebab malas nak buat report?*Hepp, plagiarism tu namanya* Or mungkin korang pernah cam "Alaaa.. Tak bawak camera, Siti Nurhaliza tengah lap misai Datuk K!" ? Hehe.


You WILL and i can guarantee u WILL be AMAZED kalau tengok invention orang ni. Nama dia Pranav Mistry from India, and dia dah invent something yang menghubungkaitkan barang-barang fizikal dengan dunia teknologi. Dia boleh buat korang surf computer atas kertas, tangkap gambar tanpa kamera DSLR kau yang kalau-gantung-kat-leher-tapi-tak-reti-guna-nampak-cam-bapak-poyo, and even buat call dengan tangan je. Hah. Hebat tak hebat beliau ni? Excited tak? Excited tak? Tengok video kat bawah ni cepat!. Kalau tak boleh, you can always view it here






Pranav Mistry: The thrilling potential of SixthSense technology | Video on TED.com
Related Posts with Thumbnails

Love Strucked by Cupid

Daisypath Anniversary tickers