Friday, November 15, 2013

Buka puasa sampai tersandar @ Royale Chulan

Well, last week Friday, geng-geng Technology Astro jemput aku n Azni from Procurement gi buka puasa kat Royale Chulan.

What a coincidence sebab masa mula2 sebelum puasa aku tengok kat CouponHouz ke mane ntah ade promo 50% off untuk buka puasa kat Royale Chulan.

Aku dengar2 orang kata food spread dia banyak, ingatkan nak beli laa kupon utk family aku memandangkan kalau nak beli sorang satu kalau harga full dia memang hampess laa kan RM99 nett.

Skali abah leh cakap takyah laa, takut dorang tipu laa ape laa.. Fine. Aku tak beli takut abah geletek aku sampai kencing.

Tiba2 dapat lak email dari Kak Nurul ajak gi bukak puasa kat Royale Chulan on Friday- sponsored. Hurrmm ape lagiii, terus RSVP. haha mau tak.. harga buffet dah RM99 sekepala. Mane mampu nyah. Jadi perak la jap tergedik nak pergi.

Aku gi ngan Azni n Kak Ida lepas balik kerja. Leh lepak umah Kak Ida kat Vista Komanwel sampai kul 6 hamek ko! Syiok sangat berborak sampai nak dekat 6.15 baru keluar rumah. Ape ko ingat bukak puasa kul 9?

Berlari masuk kereta sekali jam pulak daahhh depan Bukit Jalil, nalareke punye jam.

Sampai Royale Chulan je dah buka puasa, terus grab satu cawan air mata kucing.. Hurmm sedaaapp.



Pastu jadi jakun jap aku masuk hotel yang ambience memang best..

Ala2 jungle gituuu..

Tak banyak gambar aku tangkap. Sebab pelahap sangat sampai bape round aku gi makan.

Tapi frankly speaking, memang food spread dia banyaaaaakkk tapi tak sedap. Aku ni memang kaki makan, enjoy food. Bila dapat food tasteless camtu, haihhh PHAIL.

Kira aku bagi markah kat effort dia nak kasi banyak lauk and provide ambience buka puasa ala2 Mediterranean dalam jungle laa.. haha pelik kan theme tu?


Geng Pelahap- Round 64

Tapi yang best tu dia ada cam Japanese corner yang memang betul2 kat corner ceruk yang aku hanya dapat tau bila perut aku mintak ampun jangan kasi makanan lagi.

Berebut orang nak amek shrimp tempura walaupun ade yang tak masak.

Oh yes yes paling tak boleh lupa pengalaman makan spicy chocolate. euuurghhh!!

Tak boleh lupa okayyy rasa dia.. Mula2 rasa manis pastu pedas je tekak bila dah telan. Geli gile sebab dessert kau rasa cam muntah baby versi pedas. Yekk!!



Oh oh, cube korang teka laki atas ni keje bahagian apa? Hehehe.. Dia ni lah yang jaga butang AFUNDI korang tuu.. Dia yang buka and tutup undi. Baru aku tau memang undi2 tak bias or berat sebelah sebab kita ada hire external auditor untuk audit takut kalau2 Astro tipu undi. Aku pun cam korang gak mula2 ingatkan Astro main tipu angkat je sape2 dia nak jadi juara. So kesah2 Astro tipu undi memang tak wujud ye. Sekian.


So, that's about it. Untuk Food Aficionado macam aku, i wouldn't pay that much untuk Royale Chulan.

Yes for food spread and Raya-like ambiance but No for the food. Sebab takde yang aku berkejar nak berebut tambah lauk.



Saturday, August 6, 2011

Tahap Pengkelasan Ijazah Sarjana Muda UiTM



Aku slalu wonder berapa la nak dapat first class degree ni kan..

Aku dlu Diploma bingai.. Nak dapat CGPA 3.5 pun semput dapat 3.41 je pun.

Ni dah abes degree ni, Alhamdulillah dapat 3.62. Cuma satu semester je tergeliat tak dpt DL, kalau tak dapat gak aku merasa selempang pink ANC tu. Budak2 UiTM tau laa kot selempang tu.

Tapi as aku nak grad ni, aku dok pening ade orang cakap 3.5 dah first class, ade yang cakap 3.67 baru first class..

Aku pening gile..

Tapi at the end of the day, it ain't matter pun janji ko dah dapat kerja.

Last2 kawan aku Chuna Viber aku tanye "Bear da tau blom ko 1st claz honour ke ape ke? Bole cek kt konvokesyen.uitm.edu.my/pengelasan-ijazah-sarjana-muda"

Ni aku dah tolong senangkan kerja budak2 nak grad cam aku ni supaya tak serabut cam aku,



Kelas kepujian pertama : 3.50-4.00

Kelas kepujian kedua (tinggi): 3.00-3.49

Kelas kepujian kedua (rendah): 2.20-2.99

Kelas kepujian ketiga: 2.00-2.19



Thanks Chuna btw :)

Friday, August 5, 2011

PROTON Tak Seteruk yang Korang Sangka



Hari tu aku tengah syok2 layan gelak ngan Kak Lana (officemate aku) dalam kereta tetiba kereta aku bunyik2 kat ngan tayar sebelah kanan.

Pastu aku pun off laa radio nak kasi dengar bunyik tu. Asal plak ni kan? Dlu masa bawak kereta lama pun ade jadi cani..

Aku syak brake disc la ni kot dah bunyi cam besi bergesel je pun.

Asal aku tekan brek je bunyik. Ahh sudah! aku dah pikir mati je kan, dahlaa aku bawak mak orang ni, buat nye kang terbabas takleh brake kang sia2 je plak.

Aku terus call Abah, cakap kereta bunyik2..

Abah dah panik sebab aku bawak kereta main hejut je bunyik ape semua aku tak heran..

Dah nama aku pompuan, tak keje laa aku nak check walaupun adelaa gak inisiatif aku keluar kereta terjenguk2 kat bawah keta konon nampak cam pomen padahal mengomen je aku reti.

Last2 aku cakap ngan abah esok aku check kat service centre PROTON kat Chan Sow Lin tu.

Aku dah bape kali dah berbulu ngan SC ni sebab yang attend aku tu agaknye nak kejar komisyen ke ape ntah asyik suh aku letak minyak ni laa minyak tu laa Magnetrap ape jadah la.

Aku gi pun sebab takde SC lain yang dekat ngan aku, lain semua PROTON EDAR.

Layankan je la gi SC sini sampai abes warranty.

Bulan bape ntah aku dah kena sekali radiator aku pecah. Bodoh kan padahal tak sampai setahun pun aku pakai. Pastu abah dok pong pang pong pang bising sebab keta siap lambat, PROTON anta apologies letter.

Yang customer service general line tu was so nice sebab dia follow up kejap2 sebab abah dok terpekik2 keta tak siap2.

Benda yang supposed to be 1 week, jadi 2 days je. Power of voicing out our rights.

Tapi pelik la kan nak ganti radiator pun amek masa seminggu nenek dia! Dah laa tak bagi kereta bodo satu kasi aku bawak sebab takde keta. Bengkel Ah Chai pun ade Kancil spare nak kasi pakai.

A week later dorang anta apology letter sebab inconvenience and everything. Not bad for a national brand yang orang dok letak bawah kaki sangat.

Yang tadi aku cakap bising2 kat tayar depan tu betul laa sangkaan nye brake disc.

Aku sampai SC tu dalam kul 8 camtu aa, aku budget sebelum kul 9 dia leh rectify problem buat apa patut aku leh chow, ingat masuk office lambat sket aa kalau teruk pun aku amek EL sbb bunyik tu pun makin teruk malam sebelum tu.

Aku gi kat orang yang slalu attend aku tu, tiba2 dia terdiam and offer aku service.

Aku cam asal plak kan? Aku baru je lepas service tak sampai 5000km lagi. Pakai minyak Semi sintetik tak silap leh sampai 7000km baru service.

Aku call abah dia kata service je laa alang2 nak sampai raya ni kang buat palat keta tu kang.

Aku bingai jap suh dia service.

Padahal aku tengok kat service manual tu schedule dia 25000km pastu 30000km.

Aku tau yang sebelum ni aku buat service utk 25000km sebelum waktu nye-23000+km tu pun sebab orang tu advice suh service.

Ni baru 26000+km dah suh service utk 30000km.

Aku suh orang tu buat jugak, tup tup dia tunjuk estimation service 300+. Abah on je pastu aku suh dia amek aku anta aku gi keje.

Tengah hari tu manager dia call aku suara terketar2 cakap brake disc aku rosak so dia dah tukarkan for free. So aku cam okay, so bile boleh siap?

Dia cakap, u punya brake disc rosak, so brake pad pun rosak, kita tukar, so mau charge RM300+

Haikk? Sial laa kan nak charge sebab kerosakan ko sendiri.

Aku suh dia telefon abah, dia cam takut2 sbb dah pernah kena sembur ngan abah.

Kena sembur lagi skali ngan abah sebab asal plak kena bayar kan?

Dia cakap vendor taknak kasi bla bla pastu dia boleh suh abah call vendor sendiri cakap sebab dia tak reti nak cakap? Apekepundek nye tu? Ko manager pastu abah plak kena cakap ngan vendor yang takde kena ngena dalam hal ni?

Abah telefon call centre and spoke tu Ms Norazlina yang side kitorang n marah kenapa jadi camtu plus kenapa kena service when it's not the time yet.

So main customer service centre cancel off everything and repaired everything without having us to pay except for the balancing and alignment dalam RM50+ camtu je.

Petang tu terus dah boleh amek kereta.

Guess what they sent again?

Apology letter. Tepat.

But with Additional Bonus, RM50 worth of service vouchers!



Yeah! Sayang Proton for being fair and has shown good gratitude and now i'm proud to say i am a proud PROTON Persona Elegance owner.

DON'T BE AFRAID TO VOICE OUT OUR RIGHTS sebab kalau kita tak bising, PROTON can never be better. Jangan bunyik belakang2 dok kutuk tapi takde telo nak voice out officially.

Thursday, December 9, 2010

Kisah Pengemis yang Menakjubkan


Aku bagaikan tak percaya bila colleague aku citer yang kakak ipar yang kerja bank, dia dapat sorang customer yang nak apply loan, tapi customer nya itu adalah seorang pengemis!


Huk Aloh! Giler aa. Akak ipar kwn aku ni cerita laa yang dia dapat application for loan. Orang ni tak attach any statements of income or pay slip ke apa tapi account dia memang cash flowing in and out sangat smooth. So akak ni pun call laa customer dia, beginilah lebih kurang perbualan telefon nya:


Akak: Encik, boleh saya tau encik kerja apa?

Customer: ***cam nak mengelak and buat2 tanya soalan lain****

Akak: Encik, saya nak tau pekerjaan encik and penyata gaji encik supaya saya boleh proceed dengan loan application ni

Customer: Saya ni pengemis. Eh, jangan ingat pengemis tak mampu okay nak apply loan untuk beli rumah! (Dia tiba2 datang angin taufan dia boleh naik suara padahal akak tu tak cakap apa pun).

Dia sambung lagi..

Customer: Awak jangan nak merendah2 kan PEKERJAAN saya ni tau tak?! Awak jangan ingat saya ni hina.



WAAHHHH!! Akak tu pun tercengang sampai sekarang.



Helo, aku nak tanye sket, mengemis tu satu pekerjaan ke? Kalau camtu aku pun nak panggil yang mat pit semua tu satu pekerjaan lah macam "Hai, saya BEKERJA sebagai hamba dadah" walaupun dorang ni kerja ngabihkan boreh orang ramai je. Same je laa cam pengemis yang most of them sihat walafiat, tapi boleh pilih mengemis sebab lagi masyuuukkk.


Ewah2. Dia sendiri yang mengaku mengemis tu pekerjaan dia padahal mengemis tu bukan pekerjaan kaaann? Ke aku je yang tatau dalam undang2 buruh dah memang termaktub mengemis tu ada dalam undang-undang seperti jika anda tidak dapat apa2 hasil kemisan (ini perkataan kah?) sebelum 7hb setiap bulan, maka anda sendiri akan dikenakan tindakan undang-undang kerana tidak mampu membayar diri sendiri gaji. Heh?


Tapi agak pelik sebab dia boleh menjana pendapatan >RM1500 sebulan dengan mengemis je weh!! DAAAAANNN siap nak beli rumah wehh dengan hasil kemisan dia tuuu. Aku puuun takde rumah sendiri lagi. Tiba2 aku plak rasa aku yang pengemis. Ek ehhh kufur nikmat betul kau ni ye Syaheera. **Cepat2 istighfar**


Nota kaki: Aku masih tercengang bersama-sama akak itu tadi sehingga saat ini. Aku masih berkira-kira sama ada nak mengemis part time macam buat MLM tu supaya dapat hasil tambahan.

Monday, December 6, 2010

8 Things i Love about Shout Awards 2010

Ni kesah pasal Shout Awards. ye lah aku tau laa dah lepas lama daah. Tapi aku busy, tak leh nak citer. Shout Awards 2010 kat Bukit Jalil la sama cam last year punya location gak. Tapi this year lagi best. Tak macam last year. Sebabnya?

1. Sebab aku datang awal, kul 4.30pm dah kat sana walaupun gate bukak kul 6. Tiket yang aku dapat tu standing. Tapi sebab datang awal, dorang offer SCREAMERS punya tag. haaa kauu layankan je. SCREAMERS ni dapat privilege masuk awal n berdiri kat gate yang depan stage tu. So korang tau laa, aritu aku ada cakap Iyaz depan mata je kan. Sebabnya aku SCREAMERS, masuk dulu so boleh cop port yang best aa. Macam last year takde tiket ni kot. Sebab aku dapat tiket standing biasa je.




2. Stage setting dia memang best. Sebab macam ala2 MTV awards. Ada mosh pit lagi siaaap kat tengah2 for about 200pax di mana anda akan di kurung di dalam kotak di tengah stage and menghavockan suasana. Mula2 cam aku jeles aa tak dpt mosh pit tu. Tapi bila dah start show aku cam Alhamdulilaaah tak dpt situ. haha sebab nampak bontot artis je. Aku siap dapat rasa percikan mouth water(bak kata Johan) artis2 lagi youu.

3. Iyaz jadi guest dia this year which.. I LOVE! AUUUUUU!!!! Tapi kalau next year panggil Ne-Yo pun lagiiiiii best :p My ultimate crush after Usher. Tee hee.



4. Tahun ni gi ngan other 2 friends yang best ngan kawan2 my 2 sisters so in total ada 13 orang kat gate depan tu, last year was standing ngan Hafiz je. So nak menggeletis lompat2 pun takde geng. Lompat ngan Hafiz dah macam cite Lion King Hakuna Matata dah. Tak best langsung sebab takde crowd.



Ni kaedahnya kitorang duduk sebab nak mengecop tempat depan gate tu sebab ni baru jam 6.30 pm and show starts at 8.30pm so melanguk laa ko kat situ sampai start.


5. Jozan memang lawak gile, nak roboh dah barrier gate tu kitorang ketuk2. hahaha



6. Opening act dance gempak gile babs bila Wakaka Crew and Giler Battle Crew dance!! PLUS, kitorang ada get involved jugak sbb dorang cam bagi stick lampu yang bleh patah2 tu kat kitorang and sebelum show dorang dah brief, nanti dancers menari, follow. Tapi cam sengal, masa dah masuk, patut SCREAMERS je dapat, tapi ngan org dapat ticket standing pun dia leh campak2 and dorang dapat. So opening act yang patut cantik gila sebab patut crowd follow dancers jadi cacat sket.


Spot me in purple tshirt and my friend, Arietha at 2:10 LOL!

7. Performances best cuma ade certain artistes tak patut perform sebab crowd cam haa? Takleh nak follow lagu nye. Tapi time Wakaka and Giler Battle, battle memang aku pun terkinja kat bawah sebab aku takleh tengok benda alah camni, aku nak ter dance skalik. hehe.

8. Dapat tangkap gambar ngan Hafiz (obviously bukan my bf la) Flym and Henry Golding sebab dorang jalan kuli kilir depan gate kitorang. Heh!


Okay dah lah. Korang layankan je picture2 kat bawah ni yer.



The three hosts untuk Shout Awards 2010, L-R: Henry Golding, Sarah Lian, Hafiz Hatim

Havoc gile babs sebab ade batang bercahaya tu laa. Nampak lively award tu

New friends :) Girl in stripes tu my sister

The girls waktu briefing utk Screamers before Fika datang


Italic
Diana Danielle, Nora Danish n Aizat Amdan

My Superman. tee hee :p


Cool en ada 3 DJs kat atas tengah2 tu. Cam dorang control crowd. Gempak!
Hafiz and si muka berminyak
Elok je abes tangkap gambar ade sorang mamat loser boleh sound Hafiz cakap "Weh Hafiz, hari tu ko tangkap gambar ngan ex gf aku apehal?" Kitorang both cam whhaaaTTT?? Loser gile dowh statement mamat tu. dah lah dah EX pastu dah memang si Hafiz ni celebrity, for sure laaa tangkap gambar ngan ramai orang. Kalau cam aku tangkap gambar ni takkan Hafiz aku nak gi jumpe Hafiz ni "Weh bro, pehal tangkap gambar ngan gf aku?" Geli je kalau aku dengar. Pastu Hafiz Hatim ni cool gila jawab kat mamat loser tu "Sorry bro, aku tak tau and aku tak bersalah" Senyum sinis and then blah. Hahah


Henry di celah jaring
Tak puas ati, retake photo. Haha

Sunday, December 5, 2010

Lupakan jelaa Kari Kepala Ikan Kg Pandan





How was everyone's weekend?

Okay kah?

Weekend aku so-so lah. Semalam gi wedding school mate, Husna. Dah kahwin dah pun. Dia buat aku rasa membuak2 menggeletis nak kahwin jugak. Aichehh. Haha. Aku pulak yang rasa ketinggalan tak kahwin2 padahal aku baru je 21. Sekarang ni kalau kahwin muda cam dah jadi trend pulak. Tapi jangan la pulak korang kahwin mudah seperti kahwin percuma bila di tangkap basah. Hehe.

Pasal hari ni pulak, kitorang satu family had a very late lunch, dalam kul 4 camtu baru menggagau nak cari lunch al kisah sebab semua syok membuta sampai tengah hari. Jam betul laaa KL hari ni memandangkan ada 2 demonstrasi kat Istana Negara pasal kenaikan harga air dan Anti Penyelewengan Kerajaan Negeri Selangor. Tak pasal2 kitorang yang tak bersalah ni terpalit gak sangkut dalam jam.

At first nak gi makan kari kepala ikan kat Taman Wahyu Selayang. Pergghh dalam tekak dah terasa dah dia punya kari terangkat ngan sotong goreng dia. Perut aku dah tak reti diam membebel. Sekali punya la jam sampai abah cakap jom lah try makan the ever famous Kari Kepala Ikan Kampung Pandan. Aku terkejut gak abah yang cadang sebab dia bukan reti nak cuba benda2 baru ni. So kitorang layankan je laaa memandangkan memang dah teragak sangat nak makan kari kepala ikan. Kat tekak aku dah terbayang dah yang kari dia memang sedap ah sebab ramai cakap kat situ sedap.

Aku sampai je terkejut aku tengok atas meja orang lain, kari kepala ikan dia serve dalam pinggan bujur leper. Aku pikir, ah kitorang makan dia kasi kuali kecik punya ni cam kat E&O Taman Wahyu tu. Kitorang pun duduk lah, order kepala ikan kecik sebab mama n Kak Yah (cousin) je yang makan. Sekaliiiii sampai dalam pinggan leper ngan sudu plastik makan cendol. Macam hape je aku tengok. Nama bukan main gah orang dok sebut, tapi food presentation dia FAIL. Tapi takpelah, aku kasi can dulu tengok terangkat ke tak.


Sampai je nasik aku dah nak baling dah tengok nasik lembik. Pikirkan lapar, aku layankan jela tuang kari dalam pinggan. Sekali kaaauuu kari dia HAMPEH! Entah ape yang orang dok kata sedap, sedap. Last2 bila dah abes makan, mama terbalikkan kepala ikan dalam pinggan dia, ada telur lalat. Aku hangin laa satu badan. Suruh abah report, aku cakap laa mintak discount memandangkan kitorang dah abes makan.


Ni korang nampak cam telur lalat ke telur ikan ni?


Pastu sampai kaunter tu Abah cakap laa ade telur lalat kat kepala ikan tu. Mamak ke India pun aku tatau la kan boleh naik suara kat Abah buat2 terkejut konon cam mana boleh telur lalat tu kat situ. Ehhh kalau dah kitorang tengok ada telur lalat dah tentu2 laa memang lalat bertelur kat situ, takkan aku plak nak pedajal dia berak kat kepala ikan tu. Ingat bangang sangat ke kitorang tak reti kenal telur lalat? Last2 dia malas nak bertekak dia bagi RM6 je discount sebab dia charge kitorang RM106. Taik ah! Dah lah kepala ikan tu RM55, tak berbaloi langsung ngan dia punya kecik tu.


Tu laaa aku nak cakap ni, kalau sesape yang nak cari the best fish head curry in town, tolong lah carik E&O kat Taman Wahyu Selayang. The best laa yang pernah aku rasa. Rasa dia first class. Tak tipu punyaa. Tak caya gi laa try, Jalan-Jalan Cari Makan pun pernah datang sini. Company ni dulu kedai mamak punya, tapi bought over by Chinese. Tempat dia punya laaaa bersih. Serious bersih sebab setiap kali customer datang, dia akan lap cermin display tu. Lantai dia tak pernah aku tengok kotor la kalau nak banding ngan Kari Kepala Ikan Kampung Pandan yang bila aku jalan, dok creeett creeett bunyi kasut aku sebab melekit. Dia punya food presentation memang best laa. Dia letak kepala ikan tu dalam kuali kecik ngan api kat bawah tu ntah ape ke namanye ntah. Pastu rasa makanan dia memang sedap. Siapa yang pernah rasa mesti tau betapa class nye rasa kari dia. Perrgghh. Pastu plak ngan sotong goreng n udang goreng rempah dia, waahhh! Terliuq dah aku!


Memang harapan la aku nak datang situ Kampung Pandan tu lagi. Entah ape yang sedap pun aku tatau. Dah lah first time datang, dia bagi welcome gift telur lalat, u bertelur sebijik kat kepala ko kang! Sanggup lah aku redah jam 2 jam kalau aku sangap kari kepala ikan sekali pun. Hmph!

Friday, April 23, 2010

Generasi ke-7 Mahsuri dah jadi isteri orang


PHUKET, Thailand 22 April – Dengan sekali lafaz Wan Aishah Wan Nawawi, generasi ketujuh Mahsuri, hari ini sah menjadi isteri kepada Alee Tongyon, 27, seorang usahawan muda industri pelancongan.

Digelar Princess, Wan Aishah, yang nama Siamnya ialah Sirintra Yayee, dinikahkan sendiri oleh datuk sebelah ibunya, Abdul Karim Dumluck dengan bersaksikan khatib Masjid Kampung Tambon, Kemala di sini Abdul Kadir, dan bilal masjid, Rofiq Somsat.

Majlis pernikahan itu dilangsungkan malam ini di masjid berdekatan kediaman ibu bapa Wan Aishah di Kampung Tambon, Kemala.

Satu majlis resepsi akan berlangsung di rumah Wan Aishah pada Sabtu ini dan dijangka dihadiri hampir 600 tetamu jemputan.

Salah seorang ahli keluarga Wan Aishah memberitahu pernikahan Wan Aishah diatur oleh keluarga.

Alee merupakan rakan sekampung Wan Aishah sejak kecil.

Pasangan ini bagaimanapun mula rapat sejak Wan Aishah memasuki universiti dan mengikat tali pertunangan awal tahun lalu.

Bakal suami Wan Aishah difahamkan seorang usahawan yang memiliki syarikat produksi dan terlibat dalam bisnes hotel serta resort di Phuket.

Wan Aishah, adalah anak sulung daripada dua beradik kepada pasangan Wan Nawawi Wan Hashim seorang pemandu tut-tut dan Sumaini Karim, pekerja hotel.

Wan Aishah menjadi idola rakyat Malaysia sekitar awal 90-an apabila kisahnya berjaya dijejak Persatuan Sejarah Malaysia cawangan Kedah yang kemudian disusuli Ekspedisi Melawat Phuket anjuran majalah Al-Islam pada 1998.

Ketika itu Wan Aishah baru berusia 12 tahun. Sejak itu berita mengenai penemuan waris generasi ketujuh Mahsuri itu tersebar luas terutama di Thailand dan Malaysia.

Penemuan Wan Aishah menamatkan sumpah Mahsuri ke atas Pulau Langkawi yang menjadi padang jarak padang tekukur sejak tujuh keturunan Mahsuri yang silam.

Ekoran penemuan itu, Utusan Melayu (M) Berhad mengambil daya usaha menjadikan Wan Aishah sebagai anak angkat dan mengatur beberapa program berkaitan sejarah moyangnya Mahsuri di Malaysia.

Antara yang paling menarik ialah Minggu Pengisahan Mahsuri di Pulau Langkawi yang mendapat sambutan hangat pelancong dalam dan luar negara.

Wan Aishah pernah melanjutkan pelajaran di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) tetapi cuma untuk tempoh setahun dan kembali menyambung pelajarannya di University of Bangkok dalam jurusan komunikasi.

Pemegang Ijazah Komunikasi Ramkamseng Universiti Bangkok akan memenuhi impiannya menjadi wartawan walaupun setelah bergelar isteri. – Utusan

Related Posts with Thumbnails

Love Strucked by Cupid

Daisypath Anniversary tickers